Τα προβλήματα των παραγωγών στη Βουλή – Ζητούνται μέτρα στήριξης

Τα προβλήματα των παραγωγών στη Βουλή – Ζητούνται μέτρα στήριξης

31 Ιουλίου 2020

Μέσα από το voucherergasia.gr και το αναλυτικό ρεπορτάζ, αναδείχθηκε η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί κηπευτικών στην Κρήτη, οι οποιοι βλέπουν πως στην μετά- καραντίνας εποχή, δεν υπάρχει φως για την απορρόφηση της παραγωγής τους από την εγχώρια αγορά και την αγορά του εξωτερικού.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι παραγωγοί κηπευτικών, λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μηνες με συνέπεια να αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε φυτώρια, καταστήματα γεωργικών εφοδίων, μεταφορές κα αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.

Οι παραγωγοί βιώνουν αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, με συνέπεια να μη μπορέσουν να πιστωθούν για να ξεκινήσουν τις παραγωγές της νέας περιόδου, κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για την παραγωγή γενικά!

Το θέμα αυτό έφτασε στη Βουλή. Συγκεκριμένα με Κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης αναδεικνύουν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Μεσαράς.

Ειδικότερα, καταθέτοντας σχετική ανοικτή επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσαρας, οι Βουλευτές ζητούν την άμεση ανταπόκριση του Υπουργού έτσι ώστε να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής και να υποστηριχθούν οι αγρότες, που βιώνουν μια από τις χειρότερες περιόδους εξαιτίας και της κατάρρευσης του κλάδου τουρισμού.

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<