Θεμα voucherergasia.gr: Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες του Ηρακλείου

Θεμα voucherergasia.gr: Μετρούν τις πληγές τους οι αγρότες του Ηρακλείου

8 Ιουλίου 2020

Η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές του Νομού Ηρακλείου που καταγράφηκε χθες σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, είναι βέβαιο πως θα επιφέρει νέες ζημιές στους αγρότες.

Ζημιές από το χαλάζι οι οποίες θα φανούν άμεσα, ενώ αυτές από τη βροχόπτωση θα φανούν τις επόμενες μέρες. Μέσα στις επόμενες μέρες επίσης αναμένεται να διενεργηθούν και οι αυτοψίες- έλεγχοι των γεωπόνων του ΕΛΓΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί και από τους ίδιους η ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πέρασμα αυτού του σύντομου αλλά ισχυρού καιρικού φαινομένου από το νησί, επλήγησαν πολλές αγροτικές περιοχές στο Νομο Ηρακλείου, όπως οι Ασίτες, ο Σοκαράς, η Αγία Βαρβάρα, τα Σταυράκια, οι Μαλάδες, οι Δαφνές και το Βενεράτο

Και όλα αυτά την ώρα που τα αμπέλια έχουν δεχτει ένα ακομη «χτυπημα» μετά τον καύσωνα στα τέλη του περασμένου Μάη, με τους αμπελουργούς να είναι σε δίλημμα για το αν πρέπει να τρυγήσουν φέτος ή όχι!

Από εκείνη την περίοδο, αυτό που είχαν διαπιστώσει οι αμπελουργοί είναι πως ακόμα και στο 80% φτάνει η ζημιά σε αμπέλια περιοχών του Νομού Ηρακλείου!

Και όλα αυτά τη στιγμή που τις επόμενες μέρες, οι αμπελουργοί που θα αποφασίσουν να τρυγήσουν θα προχωρήσουν στον τρύγο των πρώτων ποικιλιών σταφυλιών!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<