Θέμα voucherergasia.gr: Νέο ΦΕΚ για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων

Θέμα voucherergasia.gr: Νέο ΦΕΚ για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων

28 Σεπτεμβρίου 2020

Με μια σειρά από ανακοινώσεις και οδηγίες, το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προσφέρει πληροφορίες για την Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων.

Μέσα από το voucherergasia.gr εξάλλου έχετε ενημερωθεί για τη σπουδαιότητα ης συγκεκριμένης διαδικασίας για τους αγρότες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Μετά από μια πενταετία, επανήλθε στο προσκήνιο η χορήγηση – ανανέωση του πιστοποιητικό ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, το οποίο αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για τους αγρότες!

Οι απαιτήσεις για την ορθή και ασφαλή χρήση των γεωργικών φαρμάκων καθιστούν αναγκαία την κατοχή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, το οποίο διασφαλίζει στους αγρότες την απρόσκοπτη χρήση των γεωργικών φαρμάκων, χωρίς να υπαρχει κανένας κίνδυνος για την επιβολή προστίμων ή οποιαδήποτε άλλη συνέπεια.

Τη διαδικασία για την απόκτησή του συγκεκριμένου πιστοποιητικού, αλλά και την κατάρτιση των φορέων και ιδιωτών που μπορούν να το αποδώσουν, περιέγραφε με αναλυτική εγκύκλιο που είχε εκδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η νεότερη εξέλιξη έχει να κάνει με το νέο ΦΕΚ που βγήκε. Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»
Σχετ. Υπ’ αριθμ. 9269/246316/21-09-2020 (Β΄4032)
Προς ενημέρωση του κάθε ενδιαφερομένου επί της ανανέωσης του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:
1) Στις 21/09/2020 δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 4032 Β΄ η υπ’ αριθμ. 9269/246316 Κ.Υ.Α.
«Εθνικό Σχέδιο Δράσης του άρθρου 18 του ν. 4036 με στόχο την εφαρμογή της Οδηγίας 2009/128/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009 σχετικά με τον καθορισμό πλαισίου κοινοτικής δράσης με σκοπό την επίτευξη ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων (L 309)».
2) Σύμφωνα με την ανωτέρω Κ.Υ.Α. και συγκεκριμένα τα αναφερόμενα στο άρθρο 9 «Διάρκεια ισχύος και ανανέωση του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων» καθορίζεται η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών που βρίσκονται σε ισχύ στα επτά έτη (7) από τα πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα.
3) Ως εκ τούτου, για τους επαγγελματίες παραγωγούς των οποίων το πιστοποιητικό θα έληγε το προσεχές διάστημα και θα χρειαζόταν ανανέωση, η υποχρέωση αυτή μετατίθεται για δύο (2) έτη».

Για να δείτε γενικότερα τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει το Υπουργείο πατήστε ΕΔΩ

 

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<