Με διόδια ο νέος ΒΟΑΚ

Με διόδια ο νέος ΒΟΑΚ

8 Φεβρουαρίου 2020

Ο νέος ΒΟΑΚ έρχεται με διόδια με ανακοίνωση δια στόματος πρωθυπουργού από τα Χανιά.

Από την Αντιπεριφέρεια Χανίων ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη «μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα», τον ΒΟΑΚ, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ξεκινάει από την Κίσσαμο, διότι όπως είπε είναι μελετητικά απλό και με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο το Υπουργείο θα πρέπει να ολοκληρώσει τις μελέτες, να ωριμάσουν και να περάσει το έργο στο υπ. Περιβάλλοντος για τις υπόλοιπες μελέτες, ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί.

Σε επόμενη φάση θα αναζητηθούν πόροι και ήδη έχει γίνει συζήτηση με την Ε.Ε. για το πρώτο σκέλος της χρηματοδότησης Ταυτόχρονα εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης άλλων έργων ΣΔΙΤ, για την εξασφάλιση ενός μέρους των κονδυλίων.

Ο Πρωθυπουργός έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο Χανίων και αυτό όπως είπε θα γίνει ως ανεξάρτητο δημόσιο έργο.

Παράλληλα, απαντώντας σε αιτήματα που του τέθηκαν, σημείωσε ότι οι αποκαταστάσεις των υποδομών θα προχωρήσουν.

Σχετικά με την αποψίλωση των δήμων από προσωπικό, επεσήμανε πως δεν θα επιτρέψει να συμβεί και ειδικά σε μικρούς δήμους.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε πως ο νέος ΒΟΑΚ, θα είναι με διόδια.

Η σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό έγινε παρουσία του Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή, Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενακη, Υφυπουργού Υποδομών κ.Κεφαλογιαννη , υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλακη, βουλευτων Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη και Μανούσου Βολουδακη, Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερη, δημάρχων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<