ΛΑΣΥ Χερσονήσου: Πρωτοστατεί ο Δήμος αναφέρει σε άθλια επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών

ΛΑΣΥ Χερσονήσου: Πρωτοστατεί ο Δήμος αναφέρει σε άθλια επιχείρηση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών

21 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χερσονήσου σχετικά με τις ιδιωτικοποίησεις των υπηρεσιών του Δήμου. Την ανακοίνωση υπογράφει ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Παρθενιώτης

Η ανακοίνωση

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε, για ακόμη μια φορά, με τη Δημοτική Αρχή στον Δήμο Χερσονήσου να «ξεσαλώνει» σε ιδιωτικοποιήσεις, πηγαίνοντας μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα: έφτασε σε σημείο να «ενοικιάζει» εργαζόμενους προκειμένου να στελεχώσει με ανθρώπινο δυναμικό υπηρεσίες που μέχρι τώρα ήταν υποστελεχωμένες –όχι τυχαία βέβαια– με σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους! Ως συνήθως, η «ανάγκη» της ιδιωτικοποίησης «στρώνεται» πάνω στο έδαφος της σχεδιασμένης απαξίωσης των υπηρεσιών. Είναι μια γνωστή τακτική, που αξιοποιείται από τις πολιτικές ηγεσίες για να πείσουν ότι «δεν γίνεται αλλιώς».

Έτρεξε να περάσει ως «πρωτοπόρος» Δήμος, στην πλήρη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που έφερε η Κυβέρνηση προς ψήφιση στη βουλή με διαδικασίες «fast track», στις αρχές του 2020, κατά παραγγελία των Δημάρχων της και των επιχειρηματικών ομίλων, που υπεραπλουστεύει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των Δήμων, δίνοντας, παράλληλα, το δικαίωμα στις οικονομικές επιτροπές να παίρνουν αποφάσεις για τέτοια σημαντικά ζητήματα, χωρίς να περνάνε καν από Δημοτικά Συμβούλια! Μια άθλια πολιτική που φιμώνει κάθε αντίθετη γνώμη και «λύνει» τα χέρια της κάθε δημοτικής αρχής να «περνάει» την άθλια πολιτική της στα μουλωχτά. 

 

Έτσι, μέσα από τη πρόσφατη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκε η στελέχωση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου με ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, ιδιωτικούς υπάλληλους εργολαβικής εταιρείας. Ετοιμάζεται να υπογράψει σύμβαση με τον αναπτυξιακό οργανισμό ΟΤΑ «Εύδημος», μια Ανώνυμη Εταιρία που έχει έδρα την Αττική και θα «προμηθεύει» εργαζόμενους στον Δήμο για να διεκπεραιώνει υποθέσεις της οικονομικής υπηρεσίας και όχι μόνο.

Η εφαρμογή των κατευθύνσεων, κυβερνήσεων και ΕΕ, είναι πολιτική επιλογή των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών διαχρονικά. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον αντιδραστικό χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων των ΟΤΑ, καταστρατηγώντας τον όποιο δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών που είχε απομείνει. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πληρώνουν, εδώ και χρόνια, ακριβά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Πληρώνουν και ξαναπληρώνουν μέσα από φόρους και χαράτσια, στο κεντρικό κράτος και στον Δήμο, για υπηρεσίες, υποδομές και έργα που ακόμα κι αυτές δεν τους παρέχονται ολοκληρωμένα, με σκοπό οι λαϊκές ανάγκες να πάνε περίπατο, ενώ από την άλλη υποκλίνονται βαθιά στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που φέρνει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα της ΕΕ. Μια πολιτική που, όσο κι αν προπαγανδίζεται απ’ τις αστικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) με τους φίλα προσκείμενους δημάρχους τους ως αναγκαίος μονόδρομος και «λύση» στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, στην πράξη αυτή η πολιτική είναι που διογκώνει και αφήνει άλυτα όλα τα προβλήματα του λαού, δίνοντας αποκλειστικά κέρδη και προνόμια στο κεφάλαιο.

Ζητάμε εδώ και τώρα να φέρει η δημοτική αρχή το ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο, να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις, μπροστά στους εργαζόμενους του Δήμου!

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούμε τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, κάθε λαϊκή οικογένεια της περιοχής μας, να βάλουν φρένο με τον αγώνα τους σ’ αυτή την πολιτική, και να οργανώσουν την πάλη τους βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες!

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<